Selo Gori a Baba se Češlja

TV serija – 5 ciklusa – 101 epizoda
Komedija sa elementima melodrame
Emitovanje: RTS - 2007-2016.

Reditelj/ Scenarista: Radoš Bajić
Direktor fotografije: Predrag Jočić S.A.S
Kompozitor: Aleksandar Sanja Ilić
Montažeri: Snežana Ivanović, Stevan Marić, Srđan Ristić
Kostimografi: Snežana Bekrić, Vesna Teodosić, Ivana Nestorović
Maskeri: Stanislava Zarić, Dušica Vuksanović, Mirjana Stevović
Scenografi: Jasna Dragović, Ivan Denić, Dragan Mićanović
Direktor serije: Nedeljko Bajić
Izvršni producent: Jelena Bajić-Jočić

Uloge: Radoš Bajić, Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Mirko Babić, Meto Jovanovski, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Nada Blam, Feđa Stojanović, Nela Mihajlović, Suzana Mančić, Milena Dravić, Nedeljko Bajić, Nenad Okanović, Nikola Kojo i mnogi drugi.

Nagrade
- Nagrada za glumački par godine On i Ona (Ljiljana Stjepanović i Radoš Bajić), Festival glumačkih ostvarenja, Niš, avgust 2008.
- Menadžer godine za filmsku i televizijsku produkciju (Radoš Bajić), Nagrada Privredne komore Srbije, Beograd, januar 2009.
- Nagrada za najbolju TV seriju u 2008. godini, Kompanija Novosti Beograd, februar 2009.
- Nagrada Zlatni ćuran (Radoš Bajić), Festival komedije u Jagodini, mart 2009.
- Nagrada Statueta Joakima Vujića (Mirko Babić za ulogu Dragojla u seriji i celokupan opus), Pozorišni susreti Joakim Vujić, mart 2009.
- Nagrada Oskar popularnosti, za najgledaniju ТV seriju u 2008. i 2010. godini, Beograd, mart 2009.
- Nagrada za životno delo (Radoš Bajić), Festival satire i karikature, Кruševac, april 2009.
- Nagrada za životno delo (Ljiljana Stjepanović za ulogu Radojke u seriji), Festival Nušićevi dani, Smederevo, april 2009.
- Nagrada za vrhunske rezultate iz oblasti kulture i stvaralaštva – TV mediji (Radoš Bajić), Кarić Fondacija, maj 2009.

Sinopsis
TV serija „Selo gori a baba se češlja“ je elegična priča o savremenom srpskom selu u 21. veku. To je komedija sa jakim elementima melodrame, čiji su junaci mali, obični, a u duši veliki ljudi. Topla priča o porodici i krsnoj slavi, o sinovima i očinstvu, o tajnama koje svi znaju. Priča čije junake možete prepoznati u slivu triju Morava, Šumadiji, u Srbiji, ali i na svakom mestu na zemlji gde je ljubav i radost života pokretač trajanja i opstanka.

U periodu od 2006. do 2016, koliko je sa pauzama trajalo snimanje i emitovanje, Contrast Studios je, u svojstvu izvršnog producenta, a u koprodukciji sa Radio televizijom Srbije, postigao veliki uspeh proizvodnjom pet ciklusa, tj. 101 epizode igrane serije „Selo gori a baba se češlja“. Prema podacima dobijenim elektronskim merenjem gledanosti u Srbiji, što u današnje vreme predstavlja jedini merodavan način procene uspeha jednog TV programa, čuvena „Baba“ je potukla sve rekorde gledanosti do tada zabeležene na našem medijskom tržištu. Na listi deset najgledanijih televizijskih sadržaja, naša serija je našla svoje mesto već sa prve četiri epizode, a nakon toga je novim epizodama narednih ciklusa samo učvrstila svoju poziciju. Udeo u gledanosti je prosečno bio 65 odsto, sa prosečnim rejtingom 32 poena. U prevodu to znači da je gotovo svaku epizodu serije, u premijernom i prvom repriznom emitovanju, videlo oko 4,5 miliona ljudi, tj. polovina ukupne populacije naše zemlje!

Radašin, Milašin, Zlatana, Radojka, Dragojlo, sin Dragan i mnogi drugi neponovljivi karakteri iz bogate galerije likova, osvojili su srca i pronašli put do srpske televizijske publike, tako da je „Selo gori a baba se češlja“ ubrzo steklo status ne samo televizijskog već i društvenog i sociološkog fenomena. Kao potvrda tome stoje i mnogobrojna priznanja dodeljena autoru, njegovim saradnicima, glumcima i samom projektu.

Selo_gori_a_baba_se_ceslja_15
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_14
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_13
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_12
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_2
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_11
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_10
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_9
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_8
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_7
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_6
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_5
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_4
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_3
Selo_gori_a_baba_se_ceslja_1

Zapratite Nas

CONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOS
CS-White-Logo-Transparent

Ustanička 25/4, Beograd, Srbija
Tel:  +381 11 2440701    |    Fax: +381 11 2441637
office@contraststudios.rs

All rights reserved. Contrast Studios 2023.