Psi Laju Vetar Nosi – Sezona 1

TV serija – 11 epizoda, Komedija
Premijerno prikazivanje: Radio televizija Srbije, oktobar 2017.

Reditelj: Jelena Bajić–Jočić
Scenarista: Radoš Bajić
Direktor fotografije: Predrag Jočić S.A.S
Kostimograf: Ivana Nestorović
Masker: Mirjana Stevović
Montažer: Stevan Marić
Scenograf: Dragan Mićanović
Snimatelj zvuka: Vladica Budić
Dizajnera zvuka: Igor Perović
Direktor serije: Nedeljko Bajić

Uloge: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević, Dančo Čevrevski, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Đorđe Erčević, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Nenad Heraković, Marko Pavlović, Đurđina Radić, Sanja Vučić i mnogi drugi.

Sinopsis
TV serija „Psi laju, vetar nosi“, realizovana u produkciji Radio televizije Srbije i Contrast Studios,  je humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom, kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne beogradske periferije. Autor svoju priču smešta u Ostružnicu, Rakovicu, Resnik, Sremčicu, Grocku, Orlovaču i ostala gradska i prigradska naselja, stavljajući u epicenatar naše pažnje male, obične ljude, koji su se, igrom slučaja, nasukali se na obode metropole da tu potraže sreću. Nošeni željom za boljim životom, simpatični, dragi, dobronamerni i nadasve komični, u događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima. 

Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra, sitni prevarant, snalažljiv i domišljat, na prvi pogled prek i nezgodan, u duši dobronameran. On živi u Ostružnici, nadomak Beograda i preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove “poslovne” prilike, kombinacije i aranžmani su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Stavra prodaje šasije automobila koje skuplja sa obližnjeg autoputa, taksira na divlje, topi i pretapa sveće sa groblja, snalazi se kroz život, često upadajući u neprilike i probleme zbog svoje nepromišljenosti. Sa njim zivi stara majka, baka nana, njegova žena Grozdana, mlađi brat zanesenjak i pesnik Razvigor, šurak SUBNOR-ovac Gostimir i dva sina, stariji Tomče i mlađi, nasledik, u kog se polažu sve nade, Hrana. Stavra ima još dva brata - Mika Armonika je harmonikaš, muzikant, a Stojke zvani Gladiola, vlasnik preduzeća za pogrebne usluge i restorana za parastose i glava familije Stavrić.

Priče o dogodovštinama Stavre, njegove braće, rođaka kao i mnoštva drugih zanimljivih likova, čije će se životne priče ukrstiti sa Stavrićima, zapravo čine socijalno i satirično svedočanstvo o savremenom društvenom trenutku, ispričano kroz prizmu komike, na način koji će zabaviti i nasmejati gledaoce.

Psi_laju_vetar_nosi_15
Psi_laju_vetar_nosi_14
Psi_laju_vetar_nosi_13
Psi_laju_vetar_nosi_10
Psi_laju_vetar_nosi_9
Psi_laju_vetar_nosi_12
Psi_laju_vetar_nosi_8
Psi_laju_vetar_nosi_7
Psi_laju_vetar_nosi_6
Psi_laju_vetar_nosi_5
veliki uspeh psi laju vetar nosi 2
Psi_laju_vetar_nosi_4
Psi_laju_vetar_nosi_3
Psi_laju_vetar_nosi_2
psi_laju_vetar_nosi_1

Zapratite Nas

CONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOSCONTRAST STUDIOS
CS-White-Logo-Transparent

Ustanička 25/4, Beograd, Srbija
Tel:  +381 11 2440701    |    Fax: +381 11 2441637
office@contraststudios.rs

All rights reserved. Contrast Studios 2023.