Azbuka Našeg Života

Igrana TV serija (10 epizoda)
Drama
Premijerno prikazivanje: SuperstarTV, decembar 2021.

Kreator serije i reditelj: Jelena Bajić Jočić
Scenaristi: Boris Grgurović i Milica Jevtić
Direktor fotografije: Marko Bulajić
Scenograf: Jelena Mirković
Kostimograf: Ivana Nestorović
Masker: Mirjana Stevović
Montažer: Stevan Marić
Dizajner zvuka: Igor Perović, Boris Zaborski, Stevan Milošević
Snimatelj zvuka: Vladica Budić
Glavni organizator: Jelena Stojanović
Direktor serije: Snežana Mileusnić
Producenti: Radoš Bajić, Nedeljko Bajić i Predrag Jočić

 • Prema motivima romana “Azbuka mog života” i “Muška azbuka”, poznate srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, nastao je scenario za savremenu dramsku seriju AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA, koja je realizovana u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija.

  Žanrovski drugačija od domaće mainstream produkcije, AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA karakteristična je po originalnom i inovativni pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, kreatorke i rediteljke ove serije, Jelene Bajić Jočić, u priči u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, koji su najčešća inspiracija i tema nadahnutog književnog stvaralaštava Mirjane Bobić Mojsilović.

  U središtu intrigantne, zabavne, opuštene, ali na momente i teške i tragikomične priče AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA je urbana beogradska porodica i bračni par Popović iza kojeg je dvadeset i pet godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju, željni boljeg sutra i uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Ipak, četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i šetaju po svetu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Vesna i Uroš tada shvataju da su u borbi za materijalno – izgubili jedno drugo. Takvi, poraženi i posramljeni, bežeći od realnosti, tumaraju kroz ljubavne avanture, prevare, laži, samoću, grižu savesti i krizu sopstvenih identiteta.

  Priča prati paralelno žensku i mušku stranu. Kroz dinamičnu radnju, česte flešbekove, koji nam dočaravaju drugačiju, onu prošlu dimenziju njihove životne priče, zatim kroz voice-over naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi iskrenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta. Ispričano kroz sudbinu jednog bračnog para, ovo je zapravo priča o svima nama, o modernim porodicama, o epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka. AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA je priča o ljubavi, o promašenim životima, o razočaranju, o otrežnjenju i pokajanju, o pokušaju da se uhvati makar delić proćerdane sreće…

  Ovu snažnu i emotivnu priču na TV ekranima će oživeti pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj dominiraju poznata, ali i potpuno nova lica. U glavnim ulogama Vesne i Uroša Popovića naći će se interesantan glumački par – prvakinja pozorišta „Atelje 212“, talentovana i harizmatična srpska glumica, Aleksandra Janković i glumac srpskog porekla, Jadran Malkovič koji je ostvario zavidnu internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije.

  TV serija „Azbuka našeg života“ snimana je najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama i objektima, najuglednijim prestoničkim hotelima i restoranima, na popularnim beogradskim splavovima, dok su neke scene i sekvence snimane i van Beograda, na atraktivnim lokacijama i vinogradima Fruške gore.

ULOGE IGRAJU:
Aleksandra Janković, Jadran Malkovich, Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Hana Beštić, Đorđe Živadinović, Miloš Đorđević, Nela Mihailović, Damjan Kecojević, Jovo Maksić, Iva Štrljić, Danina Jeftić, Stefan Bundalo, Jelena Mila

SPECIJALNI GOSTI:
Mirjana Bobić Mojsilović, Radoš Bajić, Aljoša Vučković, Igor Lazić Niggor