Selo Gori i Tako ...

Igrani film, Drama sa elementima komedije
Premijera: 26.10.2009.


Producent: Contrast Studios
Koproducent: Radio televizija Srbije
Reditelj/ Scenarista: Radoš Bajić
Direktor fotografije: Predrag Jočić
Kompozitor: Aleksandar Sanja Ilić
Montažer: Stevan Marić
Scenograf: Ivan Denić
Kostimograf: Vesna Teodosić
Masker: Stanislava Zarić

  • Synopsis

    Posle emitovanja tri ciklusa TV serije „Selo gori a baba se češlja“ i velikog uspeha koji je kod publike postigla, 2009. godine producenti i nosioci ovog projekta su odlučili da od snimljenog materijala proizvedu igrani film pod nazivom „Selo gori… i tako“, autora Radoša Bajića.

    Oslanjajući se na dobro poznatu galeriju likova i tematiku serije, koja na poseban način donosi priču o savremenom srpskom seljaku, afirmišući osnovne ljudske vrednosti, u tradicionalnom okviru naše istorije, baštine i kulture i tretirajući srpsko selo kao temelj trajanja našeg naroda, film „Selo gori… i tako“ predstavlja odgovor na ogroman odjek koji je jedna od tema, tretiranih u najpopularnijoj srpskoj seriji, ostvarila u javnosti – bolest karcinoma dojke.

    U središtu ove priče je borba jedne žene i njenih najbližih protiv ove opake bolesti. U sebi svojstvenom maniru, autor Radoš Bajić, kroz niz dramatičnih događaja u porodici Radašina Rakovića, koji nastaju usled bolesti njegove supruge Radojke, prikazuje dramu kroz koju prolazi porodica suočena sa ovakvim problemom. 

    Uz nesumnjivu umetničku vrednost koju projekat nosi i uzbudljiv sadržaj čije su poruke dalekosežne, jedan od osnovnih ciljeva filma „Selo gori… i tako“ je svakako buđenje svesti i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju, kod ljudi u svim, a posebno seoskim sredinama, te je zahvaljujući ovome film postao i deo nacionalne kampanje “Srbija protiv raka”, pod pokroviteljstvom republičkog Ministarstva zdravlja, a glumica Ljiljana Stjepanović, koja tumači lik Radojke, promoter ove akcije.

Uloge: Radoš Bajić, Ljiljana Stjepanović, Milorad Mandić Manda, Olga Odanović, Nenad Okanović, Dragan Nikolić, Mirko Babić, Nada Blam, Meto Jovanovski, Nedeljko Bajić, Mladen Nelević, Milan Čučilović, Branko Đurić, Milena Pavlović, Goca Tržan i mnogi drugi.