Ustanička, 25/4, Beograd, Srbija


Selo gori… i tako.

Posle emitovanja tri ciklusa TV serije „Selo gori a baba se češlja“ i velikog uspeha koji je kod publike postigla, 2009. godine producenti i nosioci ovog projekta su odlučili da od snimljenog materijala proizvedu igrani film pod nazivom „Selo gori… i tako“, autora Radoša Bajića.

Oslanjajući se na dobro poznatu galeriju likova i tematiku serije, koja na poseban način donosi priču o savremenom srpskom seljaku, afirmišući osnovne ljudske vrednosti, u tradicionalnom okviru naše istorije, baštine i kulture i tretirajući srpsko selo kao temelj trajanja našeg naroda, film „Selo gori… i tako“ predstavlja odgovor na ogroman odjek koji je jedna od tema, tretiranih u najpopularnijoj srpskoj seriji, ostvarila u javnosti – bolest karcinoma dojke.

U središtu ove priče je borba jedne žene i njenih najbližih protiv ove opake bolesti. U sebi svojstvenom maniru, autor Radoš Bajić, kroz niz dramatičnih događaja u porodici Radašina Rakovića, koji nastaju usled bolesti njegove supruge Radojke, prikazuje dramu kroz koju prolazi porodica suočena sa ovakvim problemom.

Uz nesumnjivu umetničku vrednost koju projekat nosi i uzbudljiv sadržaj čije su poruke dalekosežne, jedan od osnovnih ciljeva filma „Selo gori… i tako“ je svakako buđenje svesti i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju, kod ljudi u svim, a posebno seoskim sredinama, te je zahvaljujući ovome film postao i deo nacionalne kampanje “Srbija protiv raka”, pod pokroviteljstvom republičkog Ministarstva zdravlja, a glumica Ljiljana Stjepanović, koja tumači lik Radojke, promoter ove akcije.

 

Producer: Contrast Studios

Co-producer: Serbian Broadcasting Corporation

Director/ Writer: Radoš Bajić

Director of photography: Predrag Jočić

Composer: Aleksandar Sanja Ilić

Editor: Stevan Marić

Production designer: Ivan Denić

Costume designer: Vesna Teodosić

Make-up designer: Stanislava Zarić

Uloge:

Radoš Bajić
Ljiljana Stjepanović
Milorad Mandić Manda
Olga Odanović
Nenad Okanović
Dragan Nikolić
Mirko Babić
Nada Blam
Meto Jovanovski
Nedeljko Bajić
Mladen Nelević
Milan Čučilović
Branko Đurić
Milena Pavlović
Goca Tržan i mnogi drugi.