O-NAMA

 

Contrast Studios je producentska kuća iz Beograda, koja se već deset godina uspešno bavi filmskom i televizijskom produkcijom.

Primarna delatnost firme je proizvodnja igranog programa, u svim fazama njegove izrade, počev od ideje do finalne realizacije. U skladu sa tim, u svojstvu izvršnog producenta, a u koprodukciji sa Radio televizijom Srbije, Contrast Studios je, u periodu od 2006-10, proizveo četiri ciklusa, tj. 89 epizoda, TV serijala “Selo gori a baba se češlja”, autora Radoša Bajića, koji je kod publike postigao ogroman uspeh. Ova televizijska serija potukla je sve rekorde gledanosti do tada zabeležene na našem tržištu i time sebi obezbedila poziciju među najgledanijim TV sadržajima na medijskom prostoru Srbije. Koliko je čuvena „Baba“ bila prihvaćena i praćena, govori i to da je u međuvremenu stekla status društvenog, sociološkog i kulturnog fenomena, o kome su govorili i pisali eminentni teoretičari društva, kulture i medija.

Naredni projekti koje je Contrast Studios realizovao u okviru svoje osnovne delatnosti bili su igrani film „Selo gori i tako…“, a zatim i film „Led“, rađen po scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić-Jočić. Domaća premijera ove izvrsne drame održana je u oktobru 2012, nakon čega je „Led“, sa velikim uspehom, bio prikazivan i širom Srbije, da bi zatim, tokom 2013. učestvovao i na mnogobrojnim filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu, na kojima je višestruko nagrađivan.

Sledeći u nizu značajnih i velikih igranih projekata naše produkcijske kuće je TV serija „Dramska trilogija 1941-1945“, scenariste i reditelja Radoša Bajića, čiji je prvi ciklus, pod nazivom „Ravna gora“, uz veliko interesovanje publike i kritike, premijerno emitovan krajem 2013. godine na programu nacionalne televizije i takođe se našao među deset najgledanijih TV sadržaja u toj godini. Radnja ove serije tretira period Drugog svetskog rata, tačnije dešavanja na prostoru Srbije s početka sukoba, u proleće 1941. godine.

Osim osnovne delatnosti, proizvodnje igranog programa, Contrast Studios podjednako angažovano i kvalitetno pruža i usluge izrade svih vrsta video spotova, muzičkih i televizijskih, kao i kratkih, namenskih filmova i reklama. Mnogobrojne su domaće kompanije i pojedinci koji su upravo Contrastu poverili izradu svojih korporativnih spotova, video prezentacija i TV reklama.

A da bi proces proizvodnje bio kompletan, Contrast Studios raspolaže i sopstvenom filmskom tehnikom, profesionalnom i savremenom video montažom, voznim parkom, uz svu neophodnu logistiku i infrastrukturu. Kada se na to doda kreativni i autorski rad Contrastovog stalnog tima ljudi, kao i saradnja sa eminentnim autorima, glumcima i izvođačima, rezultat su kvalitetni projekti koji nose jedinstveni pečat Contrast Studios.